Foto - djur - nyfött lamm

lamm

Gruppfoto - Anderstorps flicklag i handboll



Det är inte lätt att få ögonkontakt med tio tjejer när det befinner sig föräldrar till höger och vänster som vill fotografera laget. Jag ser fram emot den dag jag ensam står framför tjejerna och får deras fulla koncentration. Fast man får göra det bästa av de förutsättningar man sätts inför. Här valde man helt enkelt att ställa sig framför handbollsmålet med resultat att nätet tar för stort fokus i bilden.

När man är ensam fotograf kan man instruera på ett helt annat sätt. Här fick jag ta det som erbjöds. Ibland är det dock bättre med en bild än ingen bild alls.

Bildserie: havsbilder från ett blåsig Varberg

Åkte iväg med sonen och fotade litepå Kärleksudden i Varberg. Det var en stor storm på väg in över Varberg så på slutet var vi tvungen att lämna stället då vi knappt kunde stå upprätta p.g.a vindarna.






Bildserie: resan mot Globens tak

I en rund, inglasad kabin tog vi oss upp på Globens tak. Utsikten var magnifik. Tack Stockholm Skyview för en minnsvärd upplevelse.


Uppgradering av kamera

Det är bara en tidsfråga innan jag uppgraderar min Nikon D90. Drömmen är en Nikon D3, D3s eller D4. Visst, det handlar om en rejäl slant men jag tror ändå att man lätt tjänar in den summan. Canons nya modell, 1Dx intresserar mig inte lika mycket. Fast ok, den kameratillverkare som är mest generös kommer jag bli trogen i framtiden.

En kamera med snabb serietagning och bra ISO-egenskaper är precis vad jag behöver.


Öka bredden på bilder till 700px

Jag har ännu inte bestämt mig för hur stor maxbredden ska vara på bilderna här i bloggen. 700 px känns rätt ok och det är rätt stor skillnad mot de 600 px som gäller i dagsläget. Om jag ökar till 700 px kommer jag enbart lägga in text i bildernas alt-tagg. Ska även försöka skriva informativa rubriker. Det ser inte bra ut när man skriver text med en sådan radbredd.

Fast nu är ju detta min fotoblogg och då är det just bilderna som ska tala. Nu måste jag jobba med att få mer trafik till denna blogg. Ett hårt men viktigt arbete

Foto - grupp - Team Arrak Halloween

Ytterligare en bild från plåtningen till Team Arraks kalender 2012. Detta är Halloween-temat. Visst ser grabbarna grymma ut. Låt er inte luras av att killarna i Team Arrak verkar trevliga. Jag har sett deras verkliga JAG! OBS! Ingen kom till skada under fotograferingen.

Jag väljer att lägga upp vissa av bilderna från kalendern här i bloggen. Meningen är annars att man ska köpa kalendern för att kunna ta del av bilderna. Men som fotograf till samtliga bilder vill jag även kunna göra reklam för mig själv och mina bilder här i fotobloggen.

Team Arrak

Foto - grupp - Team Arrak nude

Detta är en av bilderna från "fotosessionen" under fotograferingen av "Team Arraks" första kalender 2012. Först tänkte jag inte lägga upp någon av dessa bilder här i fotobloggen men denna fick dispens av mig själv. Jag fick se mer än de flesta andra gjort.

Team Arrak

Foto - porträtt - Mathias

Jag gillar inte att redigera bilder som vissa gör utan första prioritet är att få personen att se ut på bild som i verkligheten. Denna har jag beskurit en smula plus skärpt upp i Photoshop. Eftersom jag fotar i RAW är man i princip tvingad att lägga på lite extra skärpa. Detta foto togs av en slump och jag använde varken reflexskärm eller blixt. Ljuset kommer in från två fönster. Det blev helt enkelt en "pang-på-bild" som jag är rätt nöjd med.