Fotosession i Finnboda hamn

Kontrasten mellan de nyproducerade lägenheterna i Finnboda hamn, med sina stora balkonger mot Saltsjön och hamninloppet och den anrika varvsmiljön är verkligen faschinerande. Området har genomgått en förvandling då delar av varvsbebyggelsen och rester av dess verksamheter i form av kajer, pirar, kranbanor och stapelbädd har integrerats i den nya bebyggelsen.

Jag begav mig till Finnboda hamn för att plåta och detta är några av bilderna. Har i princip bara beskurit bilderna.








Fotomicke och Nikon - en farlig kombination


Fördomar mot tredjepartsobjektiv

Nu har det gått några veckor sedan jag fick mitt nya objektiv Sigma EX 70-200/2,8 II APO HSM DG Macro. Trots att det saknar bildstabilisator är jag väldig nöjd med objektivet; speciellt eftersom jag ofta fotar sport (hundsporten agility) och använder snabba slutartider. Vid sådana tillfällen fyller inte ens bildstabiliseringen någon funktion då syftet med den är fotografering med långsamma slutartider.

Det finns många Nikon- och Canonägare som inte kan tänka sig några andra märken än just Nikon eller Canon detta trots att dessa kostar tre gånger så mycket. Att köpa ett tredjepartsobjektiv är inte att tänka på för dessa "märkesfixerade" individer.


Canon, Nikon, Tamron och Sigma 70-200/2.8

Nu är jag dock övertygad om att de flesta av oss "amatörer" knappast ser skillnad på foton tagna med Nikon, Canon, Tamron eller Sigmas 70-200/2.8. Det finns många "prylbögar" som håller på med fotografering och det är hög status att äga de "värsta" modellerna vad gäller systemkamera och objektiv.

Härmed utmanar jag alla er som äger Canon eller Nikon 70-200/2.8 och som brukar fota på agilitytävlingar. Vi träffas på någon tävling och fotar för glatta livet. Sedan väljer vi ut våra fem bästa bilder och lägger upp dessa på nätet så får folk avgöra vilka bilder som är bäst och ingen ska veta i förväg vilket objektiv fotografen använt sig av.

Jag LOVAR att varken Nikon eller Canon kommer utklassa vare sig Sigma eller Tamron objektiv då det mesta handlar om kompetensen hos fotografen.


En intressant recension av Sigma EX 70-200/2,8 II APO HSM DG Macro

Vilken Photoshop CS4 bok är bäst

Sitter i djupa funderingar över vilken Photoshop CS4 bok för digitalfotografer jag ska köpa. Väljer mellan Scott Kelbys bok "Adobe Photoshop CS4 book for digital photographers" och Martin Evenings bok "Adobe Photoshoop CS4 for Photographers". Båda är säkert väldigt bra men det känns lite onödigt att köpa båda två.

Jag vet att Scott Kelby är en mycket uppskattad författare och han är väldigt pedagogisk. Martin Evening vet jag dessvärre inte så mycket om. Satt och bläddrade i Martins bok på Akademibokhandeln idag och hans bok verkade ok, lite "luddigare" än Scotts böcker brukar vara. Jag har redan Scotts tidigare upplaga av boken som riktade sig till Photoshop CS. Den har jag haft mycket stor glädje av. I och med Photsohop CS 4 har det hänt en hel del och jag känner att jag vill "uppgradera".

Om Du har erfarenhet av någon av dessa böcker, vilken rekommendrar du?


Länktips - DTOWNTV

Dagens länktips går till ett tv-program på webben DTOWNTV. Det är herrarna från Photoshop-usertv, Scott Kelby och Matt Kloskowski som håller i showen. Scott Kelby är författaren till fotoböckerna jag länkar till på startsidans högerspalt.

När jag skriver detta finns det 47 avsnitt där de tipsar och visar olika saker man kan göra med sin systemkamera. Tanken är att det ska komma ett nytt avsnitt varje vecka.

Om du vill lära dig mer om din systemkamera och foto över huvud taget tycker jag att du ska kolla in DTOWNTV. Mycket nöje.



Bildserie Anna & Gandalf

Här kan ni se en lite bildserie på Anna och Gandalf när de kör agility. Synd att jag inte fortsatte att fota tills de var vid slalom. Anna har ett grymt fotarbete och en snygg handling. Hon rör sig som en vind på banan och är alltid lika kul att titta på. Ett grymt team. Fotade med en Nikon D90 och Sigma 70-200/2.8.






Anna Pettersson & Gandalf


Nikon D90, Sigma 70-200/2.8, f/5, 1/1600sek, ISO-640, WX-cloudy

Tog ett par bilder på Anna Pettersson och Gandalf när de tävlade agility i Ulricehamn. Detta är första bilden jag lägger upp här i bloggen fotad med mitt nya objektiv Sigma EX 70-200/2,8 II APO HSM DG Macro.

Lovemix Best Eboni & Hippie


Nikon D60, Nikkor 18-105mm, f/5.6, 1/250sek, ISO-200, WB-cloudy

Melvin snörvlar


Nikon D90, Nikkor 18-105mm, b-vidd 105mm, F/5.6, 1/60 sek, ISO-160 (auto)

Melvin strålar


Nikon D90, Nikkor 18-105mm, ISO-200, f/5.6, 1/200sek