Lägg till mig på Instagram

Lägg gärna till mig på Instagram. Jag heter goran_elmertoft där. Lägger upp bilder från min iPhone 4 där och publicerar nya bilder varje dag.

Collage Lovemix dogs



Större bilder i bloggen?

Jag har under en ganska lång tid funderat på att ändra layout på denna blogg så det går att lägga in större bilder, gärna med 600px bredd istället för tidigare 500px. Har dock slagit bort den tanken då ingen av bilderna jag lagt upp i bloggen finns i denna upplösning. Visst, jag kan ändra storleken på orginalbilden och lägga upp nya bilder istället men det tar sin tid. Jag har helt enkelt inte orkat göra detta.

Genast dyker även andra tankar upp i skallen som: ska jag fortsätta med Blogg.se eller byta till Wordpress? Dessa tankar är jobbiga då jag inte orkar skapa en ny blogg. Därför fortsätter jag till vidare att lägga upp bilder med 500px bredd. Fördelen med att lägga in så pass små bilder är att betraktaren kan börja tänka i banorna: "Undra hur denna bild skulle sätt ut i en större upplösning!" Alla tankar är bra.

*Edit* Jag har valt att ändra bredden på hela bloggen och content kan nu visa bilder med över 600px bredd. Nackdelen med att content är för bred blir att textraderna blir på tog för långa. Men syftet med denna blogg är inte att skriva en massa text utan det ska primärt postas bilder.

I inlägget "SM vinnarna Team Arrak i luciatåg" har jag lagt i samma bild med två olika storlek: 500px och 600 px. Personligen tycker jag det gör stor skillnad när bilden är 600px bred istället för 500px. Vad tycker du?

SM vinnarna Team Arrak i luciatåg

Jag fick det roliga uppdraget att ta bilderna till en kalender som Team Arrak, SM-vinnare i agility-lag 2011 skulle göra. Det var helt klart det roligaste jag gjort på länge och alla tolv bilderna blev helt galna. Detta är decemberbilden med luciatema. Bilden togs av en slump då Mathias tappade sitt ljus och skulle plocka upp det. Vad som hände ser ni på bilden. Grabbarna är grymt sköna och bjuder hela tiden på sig själva. Grattis igen till guldet grabbar.

Jag lägger här upp två olika storlek på samma bild: 500px och 600px. Man tror inte att 100px gör så stor skillnad som den faktiskt gör. Vilken storlek föredrar du?


Bredd 500px


Bredd 600px

Nötvallning på morgonen i soldis


Valpbild - Lovemix Find Me Solo


Skakar liv i Elmertoft Foto

Känner att det är hög tid att "skaka liv" i Elmertoft Foto igen. Motivationen är åter på topp för att fotografera och förhoppningsvis kommer jag snart ha en drös nya bilder att lägga upp här i bloggen. Kika in då och då och lämna gärna en kommentar till bilderna; både ris och ros uppskattas.